25 Mart 2015 Çarşamba

Havuçlu Kek (Issız adam keki :)

Bu kek benim küçüklüğümden beri yaptığım ve severek yediğim bir tarif. Umarım sizde beğenirsiniz.

Kek:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı havuç
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tarçın

Kreması
1 yumurta
yarım kg süt
7 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
vanilya
İsteğe göre 1 yemek kaşığı margarin

Kekin yapılışı: yumurtalarla şekeri 7dk mikserle çırpıyoruz. daha sonra üstüne sırasıyla malzemeleri ekliyoruz. Mikserle çırpmadan sadece spatula ile karıştırıyoruz ve daha önceden ısıttığımız 175 derecelik fırınımıza atıyoruz.

Kremanın yapılışı: Krema yapılırken öncelikle sütle yumurtayı iyice karıştırıyoruz. Daha sonra vanilya dışındaki diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Krema yüksek ısıda kaynamaya başlayınca altını kısıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. Son olarak vanilyamızı ve eğer kullanacaksak margarinimizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.

Püf noktası: Kekin hamuru diğer keklerin hamuruna göre biraz koyu olacak.
                    Kremayı da kek soğuduktan sonra eklersek erimeyecektir.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder