19 Temmuz 2014 Cumartesi

Gelin Hamamı İçin Öneriler

Gelin hamamı benim için önemli bir detaydı. Çünkü hem kız arkadaşlarımla ve kuzenlerimle istediğimiz gibi eğlenecektik hem de geleneklerimizi yaşatarak şehir dışından gelen misafirlerimize  farklı bir ortam sunacaktık. Tam da beklediğim gibi oldu. Gelin hamamı için annemin evde yaptığı yiyecek, içecek hazırlıklarına ek olarak ben de konuklar için ufak ve bize özel hediyeler hazırlamak istedim. 

Çeşitli bloglarda gördüğüm sabunu transfer tekniğiyle süsleme işini bu kez gelin hamamımda dağıtacağım sabunlara uyguladım. Tabi kendi kattığım farklılıklarla.Sabunların bir tarafına adımı diğer tarafına ise peçetelerden kestiğim gül motiflerini yapıştırdım. 






Yaptıklarım çok beğenilince arkadaşlarıma da benzerlerini hazırladım. Tabi eşleriyle isimlerini yazarak yani kişiye özel :)




Daha sonra bu sabunlar tüle sararak hediye ettim. Bunun dışında yıkandığımız yerleri de tüllerle süsledim ancak oradaki diğer bayanların rahatsız olacağını düşündüğüm için fotoğraf çekemedim. Benim gelin hamamı maceram sürekli göbek atarak, bol bol gülerek, eğlenerek ve yiyerek geçti. Katılan herkes düğünden ve kınadan çok gelin hamamında eğlendiklerini söylediler. Dilerim sizin için farklı bir fikir vermişimdir.
Sevgiler


1 yorum:

  1. Çok hoş bir fikir olmuş.Çokta şık duruyor.Emeğinize sağlık.Banada bekliorum
    incitanempinar.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil