19 Temmuz 2014 Cumartesi

Kına Gecesi İçin Fikirler

Hazır düğün mevsimi gelmişken yazmakta geciktiğim kına postumu sizlerle paylaşıyorum. Öncelikle ben kınamdan önce çok araştırma yaptım, instagram olsun, bloglar olsun hepsini alt üst ettim. O dönem eminönü ziyaretimin de bana çok faydası oldu. Kına töreninizi organizasyon firmasına vermeseniz de evde yaptığınız ufak hediyeliklerle misafirlerinizi memnun edebilir ve ayarladığınız etkinliklerle de kınanızı neşeli hale getirebilirsiniz. Yani büyük bütçeler ayırmadan güzel bir organizasyon yapabilirsiniz.

Ben kınamdan önce her şeyin farklı olmasını istediğim için ne yapabilirim diye düşündüm. Zilli tefler, konuşma balonları gibi her kınada görebileceğimiz detaylar benim de aklımdaydı ancak bunlara bir farklılık katmam gerektiğini düşündüm ve detaylar herkes tarafından çok beğenildi :) Biz kınayı bir otelin balo salonunda yaptık. Kına için hazırladıklarım aşağıdaki fotoğrafta detaylı görünmekte. Bu masayı salonun girişinin hemen sağına hazırladım. Misafirler girerken istediklerini alıp fotoğraf çekip eğlenebilsinler diye.

Şimdi gelelim neler yaptığımın detaylarına;
Öncelikle bir reklamcıya gidip kına çerçevesi yaptırdım. Şablonu ben hazırlamıştım. Dilerseniz size de şablonu gönderirim siz de yakınızdaki bir reklamcıya götürür yaptırırsınız. Fiyatı 40 TL gibi bir şeye geldi ve şablonu ben hazırladığım için piyasaya göre çok ucuza geldi. Çerçevede gördüğünüz kalpli yerde kına tarihim yıldızlı yerde ise adım yazıyordu. En alta da esprili bir şekilde "evlenmeden önce felekten bir gece" yazdırdım. 





Diğer hazırlıklara gelirsek darısı başıma listesini yine bahsettiğim reklamcıya yaptırdım. Yine şablonu ben hazırladım. Reklamcı sadece kalın bir plastik üzerine baskı yaptı. Bunun yanına da tahta kalemi koydum ki isteyen adını yazsın diye. Tabi ki o kalemi de süslemesem olmazdı. 


Daha sonra masada görülen diğer malzemelere geldi sıra. Konuşma balonlarının her birinin şablonunu da ben hazırladım ve yine reklamcı da çıkarttırdım. aslında reklamcıdan hazır bir şey de yaptırabilirdim. Ancak bana özgü detaylar olmasını istedim. 

Hazırladığım şablonlar bu şekildeydi. Reklamcıdan aldığım son hali ise aşağıdaki şekilde hazırlanmıştı. Farklı konseptlerde vardı tabi üsttekilere ek olarak.



Bunlara ek olarak her kınanın olmazsa olmaz mumları da süsledim. Mumların üzerine kına zamanı yazan kağıtlar yapıştırdım. bu kağıtları renkli yazıcım olmadığı için bir matbaacıdan kuşe kağıda bastırdım. Aynı desenden hem zilli teflere hem de halay mendillerine de hazırladım. Tabi her birinde yazanlar farklıydı. Kınalarda "kına zamanı" yazarken halay mendillerinde "haydi halaya" zilli tefte ise "çal çal oyna" yazıyordu. onları çift taraflı bantla siyah kurdeleye yapıştırdım.





Aşağıdaki karton görüldüğü üzere matbaacıdan aldığım yazıların kesmeden önceki hali. bunların herbirini kes, yapıştır biraz vaktimi alsa da değdi. 

 
Aşağıda da halay mendillerini görüyorsunuz. 


                                                   

Teflerin her biri farklı renkteydi ve her birini farklı renklerde kurdelelerle süsledim. 






Tüm bunlara ek olarak maske, bıyık ve dudakta hazırladım. Onları nasıl hazırladığımı farklı bir postta anlatacağım. Ancak çok eğlenceli görüntüler ortaya çıktı. Şiş kebap çöplerine silikon yardımıyla yapıştırdığım bıyık ve dudakları daha sonra ikeanın saksılarında sundum. saksıları da kırmızı kurdelelerle süsledim. 


Sağda görülen kınaların olduğu sepeti ise eminönünden 10 lira gibi bişeye aldım. Ama daha sonra aynısını farklı şehirlerde de gördüm. Yani taşıdığıma değdi mi değmedi. Bunun dışında kına için farklı hazırlık yapmadım. Giriş müziğimi ve erkekler salona girdiğinde çalan müziği ben ayarladım. Bu arada kınanın en önemli detayı olarak kınamda testi kırdım. Testiyi de ufak payetlerle süslemiştik çok güzeldi. Detay fotoğrafını bulunca paylaşacağım. 

Kına gecemde giriş müziğim her 2 genç kızdan birinde olduğu gibi Candan Ercetin'den vay halime idi. Farklı bir şey olsun istemiştim ancak alternatif olmadığı için mecbur bunu kullandım. Erkekler girdiğinde ise eşimle oynarken 'hele ninna olasan, Allah ından bulasan" şarkısı eşliğinde oynadık.

Çok uzun yazdığımın farkındayım, dilerim sizi sıkmamış ve yeni fikirler vermişimdir. Ne kadar hazırlık yaparsanız yapın neşeli bir gelinden daha çok hiç bir şey eğlenceli geçiremez bir kınayı. O yüzden bol bol gülüp eğlenmenizi temenni ediyorum. 

Sevgiler





5 yorum:

  1. Merhaba mendillere hazırladığınız şablonu hangi programda hazırladınız acaba örneği varmı

    YanıtlaSil
  2. Merhaba mendillere hazırladığınız şablonu hangi programda hazırladınız acaba örneği varmı

    YanıtlaSil
  3. yazınızı çok beğendik iyi çaşılışmalar dileriz
    konya düğün salonu

    YanıtlaSil
  4. yazınız güzel olmuş kendi sitemiz için bir kaç yerinden alıntı yapabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  5. çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş. Kaftan bindallı ile ilgili bir yazı isterseniz modellerimizle yardımcı olmak isteriz. galeriden istediğinizi seçebilirsiniz.

    http://www.kinaorganizasyon.net/galeri/

    YanıtlaSil