11 Ağustos 2014 Pazartesi

Pratik Patlıcan Yemeği (Zebra Patlıcan)

Bu yemeğin tarifini eşimden telefonda aldım. Her zamanki gibi öğle vakti akşama ne yemek yapsam diye aramıştım ve o evde olan malzemelere göre bu yemeği söyledi, nasıl yapılacağını da anlattı.

Adını ise bu postu yaparken uydurdum. Eğer siz de benim gibi gerçek bir patlıcan severseniz bu yemeğe bayılacağınızdan eminim.

Gelelim malzeme listesine;
4 tane orta boy şişmanca mümkünse tohumsuz patlıcan
2 tane domates
1 tane kuru soğan
4 kaşık zeytinyağı
karabiber, tuz

Yapılışı;

Öncelikle bu yemeği yapmadan önce bütün malzemelerimizi pişmeye hazır hale getiriyoruz. Yani soğanları halka halka doğrayalım, patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp, pijama pijama soyup kalınca bir şekilde uzun uzun doğrayalım ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi de küp küp doğrayalım.






Daha sonra yemeği pişirme aşamasına geçebiliriz ki bu noktadan sonra çok pratik. Öncelikle tencereye 2 kaşık zeytinyağımızı ve soğanımızı koyuyoruz. Hemen üzerine patlıcanlarımızı ve domateslerimizi ekleyip onların üzerine de 2 kaşık zeytinyağı gezdiriyoruz. Tuzumuzu, karabiberimizi de ekleyip tencerenin ağzını kapatıyoruz. İşte bu kadar. Altı normal hararette bir ocakta pişen yemeğimizin 20-25dk sonra ağzını açıp patlıcanların pişip pişmediğini kontrol edebiliriz.


              

Püf Nokta: Bu yemeği yaparken dikkat edilecek husus yemek pişene kadar hiç bir şekilde yemeği karıştırmamanız gerektiği. Tadını sorarsanız, domatesle patlıcanın lezzetiyle soğan rayihasının bir araya gelerek oluşturduğu bir şölen diyebilirim. Patlıcan aşığı olduğum için yorumlarımda aşırıya kaçmış olabilirim;)



Afiyet, bal, şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder