Bu yemeğin tarifini eşimden telefonda aldım. Her zamanki
gibi öğle vakti akşama ne yemek yapsam diye aramıştım ve o evde olan
malzemelere göre bu yemeği söyledi, nasıl yapılacağını da anlattı.
Adını ise bu postu yaparken uydurdum. Eğer siz de benim gibi
gerçek bir patlıcan severseniz bu yemeğe bayılacağınızdan eminim.
Gelelim malzeme listesine;
4 tane orta boy şişmanca mümkünse tohumsuz patlıcan
2 tane domates
1 tane kuru soğan
4 kaşık zeytinyağı
karabiber, tuz
Yapılışı;
Öncelikle bu yemeği yapmadan önce bütün malzemelerimizi
pişmeye hazır hale getiriyoruz. Yani soğanları halka halka doğrayalım,
patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp, pijama pijama soyup kalınca bir şekilde uzun
uzun doğrayalım ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi de küp küp doğrayalım.
Daha sonra yemeği pişirme aşamasına geçebiliriz ki bu
noktadan sonra çok pratik. Öncelikle tencereye 2 kaşık zeytinyağımızı ve
soğanımızı koyuyoruz. Hemen üzerine patlıcanlarımızı ve domateslerimizi ekleyip
onların üzerine de 2 kaşık zeytinyağı gezdiriyoruz. Tuzumuzu, karabiberimizi de
ekleyip tencerenin ağzını kapatıyoruz. İşte bu kadar. Altı normal hararette bir
ocakta pişen yemeğimizin 20-25dk sonra ağzını açıp patlıcanların pişip
pişmediğini kontrol edebiliriz.
Püf Nokta: Bu yemeği yaparken dikkat edilecek husus yemek
pişene kadar hiç bir şekilde yemeği karıştırmamanız gerektiği. Tadını
sorarsanız, domatesle patlıcanın lezzetiyle soğan rayihasının bir araya gelerek
oluşturduğu bir şölen diyebilirim. Patlıcan aşığı olduğum için yorumlarımda
aşırıya kaçmış olabilirim;)
Afiyet, bal, şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder