3 Nisan 2014 Perşembe

İtalya da nerede kalınır? Ne yenir? Ne içilir? :) Gezi Notlarım Part 2 :)

Sienadan sonra Floransaya tekrar döndük ve yine trenle, Trene 8,6 euro verdik. Floransaya döndüğümüzde akşam olmuştu. İtalya nın güzelliği havanın geç kararması. Bizde bundan istifade Toskana bölgesini güzelce gezdik. Floransaya döndükten sonra hemen hemen her gece bir aktivitenin olduğu Signora Meydanına gittik. Sokak müzisyenleri vardı ve  yine hareketliydi. 
Floransa 'da 2 gün geçirdikten sonra ertesi gün Venediğe doğru yol aldık. Venedik'te kalacak yerler çok pahalı olduğu için buradaki pansiyon tercihimiz Venediğe tobüsle 15 dk uzaklıkta olan Mestre kasabasıydı. Çoğu kişinin burayı tercih ettiğini duymuştuk ve gidince de anladık ki çok doğru bir karar vermişiz.

Mestre de kaldığımız yer Hotel Ariston'du. Burdaki personel bize Venediğe nasıl gideceğimizi nerelerei gezmemiz gerektiğini hepsini anlattı. Haritayla birlikte yola çıktık. Otelin hemen önünden otobüs kalkıyordu ve 15 dk sonra Venedikteydik. Burada otobüsler belli bir yere kadar gidiyor zaten motorlu taşıtlara izin verilmediği için. Venedik gittiğimizde (11 temmuz) çok sıcak ve nemliydi. İtalya gezinizde yaz ise muhakkak şapka almalısınız ayrıca yaz kış farketmez şemsiyeyi de kesinlikle almalısınız. Biz söylenenlere kulak asmadığımız için İtalya da sürekli ıslandık, öyle biraz yağmur serpmesi de değil sırılsıklam olduk:) 
Venedik biraz karışık, kanallar, sokaklar birbirine geçmiş durumda. kaybolmamak mümkün değil demişlerdi gerçekten mümkün değil. Biraz harita yardımıyla biraz da iç güdülerimizle San Marco Meydanı'na ulaştık. Meydan da yine görkemli yapılar ve heykeller var. Burada her milletten insan var. Pekçok Türk le karşılaşmanızda olası.  Venedikte ulaşım deniz otobüsleri, deniz taksileri ve gondollarla sağlanıyor. Eğer vaktiniz varsa ve adaları da gezmek isterseniz 24 saat geçerli deniz otobüsü biletlerinden alabilirsiniz. Bizim o kadar çok vaktimiz olmadığı için ne yazık ki alamadık. Adalara uzaktan bakmakla yetindik. Venedikte oteller olduğu gibi yemeklerde pahalı. Restaurantlar hem sizden yemeğinize ek olarak servis ücreti hem de masa ücreti alıyorlar. Bunu neye göre belirlediklerini ise çözemedik. Venedikten bahsedipte Murano camlarından bahsetmeden geçmek olmaz. Murano camları bölgeye özgü Murano adasından çıkarılıp işlenmekte. Venedikte  her dükkanda rengarenk camdan yapılmış objeler mevcut. Ancak yine pahalı. Ucuz olanlarsa çin işi :( O yüzden satın alırken dikkat etmek gerek.




 Akşam yemeğinden sonra niyetimiz San Marco da müzisyenler eşliğinde eğlenmekti. Ancak yağmur buna izin vermedi. Aniden ve şiddetli biçimde yağmaya başlayınca sokaklar bir anda boşaldı ve bizde Mestre ye dönmek zorunda kaldık.
Biz Venedik için 1 gün ayırmıştık ve kesinlikle yetmedi. Size tavsiyem en az 2 gün orada zaman geçirmek. Venedik'ten sonra son durağımız olan Roma'ya tekrar döndük. Roma'ya dönüşte yine tren kullandık ancak bu kez baştan beri kullandığımız Trenitalia şirketinden değil Trenitalo dan biletlerimizi aldık. Ve çok memnun kaldık. Hem fiyat olarak daha uygun hem de inanılmaz konforlu ve sakin.
Roma 'da bu kez farklı bir pansiyonda kaldık çünkü ilk gün kaldığımız yerde yer yoktu. Bu sefer kaldığımız yer aşk çeşmesine ve ünlü ispanyol merdivenlerine daha yakındı. Via Nazionale üzerinde terminiye yürüme mesafesinde güzel bir yerdi. Çalışanlar müslüman olduğu için yeme içmede de sıkıntı ve herhangi bir tereddüt yaşamadık.


Özetle: 

İtalya'da nerede kalınır:

-Roma'da kalacaksanız, Albergo Marisa veya
-Floransa'da Casa Rovai
-Napoli'de Conte Cavour (3 kişilik oda kişi başı 25 Euro)
-Venedik'te, kesinlikle Mestre de ve Hotel Ariston (3 kişilik oda kişi başı 35 Euro)

bunlara alternatif çok yer vardır ama benim deneyimlediklerim bunlar olduğu için bunları yazdım.

Ne yenir, ne içilir? 

-Tabi ki makarna ancak mümkünse deniz ürünlü olmayanı
-Pizza ancak mümkünse Napoli de ve ince olanı
-Tiramisu ancak mümkünse kedi diliyle yapılmayan orjinal olanı (Alkol hassasiyeti olanlar varsa tiramisuya likör, rom vs konulabiliyor, dikkat)
-Tabi ki gelato yani dondurma :) (Dondurma çeşidi çok benim tavsiyem nutellalı, cappucinolu veya tiramisulu olan)
- içecek olarak su :) ancak aqua olanı diğeri asitli çünkü:)

Not: Domuz eti ya da yağı yememek için tamamen vejetaryen yemek tercihi yapabilirsiniz. Ayrıca aldığınız ürünlerin içindekiler kısmında "ham, maiale, pork" yazıp yazmadığına da dikkat etmelisiniz. Bizim Roma da ikinci kaldığımız yerdeki personel müslüman olduğu için orda rahat rahat kahvaltımızı yaptık size de tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder